O NAS       PROMOCJE        VOUCHERY        CENNIK        GALERIA       KONTAKT

 


JAK WYGLĄDAJĄ WIZYTY


Jak się przygotować do pierwszej wizyty

  1. Przez 3 kolejne dni (najlepiej 2 dni powszednie i 1 dzień weekendowy) postaraj się w miarę dokładnie notować co jesz, pijesz i w jakich ilościach. Taki dzienniczek umożliwi dietetykowi ocenę Twojego dotychczasowego sposobu odżywiania oraz ułatwi wprowadzenie zmian.
  2. Jeśli przyjmujesz jakieś leki spisz ich nazwy na kartce.
  3. Jeśli posiadasz aktualne badania krwi weź je na pierwszą wizytę. Nie zniechęcaj się jeśli nie masz badań, możesz je dostarczyć w trakcie trwania diety.
  4. Podczas pierwszej wizyty wykonywana jest analiza składu ciała. Aby wynik był jak najbardziej precyzyjny, dzień przed umówionym spotkaniem powstrzymaj się od intensywnej aktywności fizycznej. W dzień konsultacji dietetycznej nie kremuj dłoni ani stóp, a jeśli jesteś kobietą nie zakładaj rajstop, gdyż analiza wykonywana jest na boso. Postaraj się nie pić kawy i nie jeść na 3 godz. przed badaniem.

Jak wygląda pierwsza wizyta

Idąc na pierwsze spotkanie z Twoim dietetykiem powinieneś zarezerwować sobie około 60 minut. Celem pierwszej wizyty jest zebranie wszelkich informacji, które umożliwią dietetykowi opracowanie zaleceń zmian lub przygotowania planu żywieniowego dopasowanego do Twoich potrzeb. Dietetyk zapyta Cię o Twoje preferencje smakowe, zwyczaje żywieniowe, problemy zdrowotne, aktywność fizyczną i umiejętności kulinarne.

Podczas wizyty dietetyk dokonuje analizy składu ciała za pomocą analizatora Jawon IOI 353, mierzy wzrost, obwód pasa i bioder, W zależności od potrzeb, dowiesz się jakie błędy żywieniowe popełniasz i na co powinieneś zwrócić szczególną uwagę, otrzymasz kompleksową wiedzę w zakresie zdrowego odżywiania.

Na końcu spotkania wspólnie z dietetykiem ustalisz swój cel oraz plan spotkań.

Co dalej?

W zależności od potrzeb, możesz zamówić zalecenia zmian swoich nawyków żywieniowych bądź plan żywieniowy na 7 lub 14 dni.

Każdy plan żywieniowy zawiera:
  • indywidualnie opracowane zalecenia żywieniowe,
  • korektę nawyków żywieniowych,
  • zasady stosowania określonej diety,
  • wskazówki do diety,
  • jadłospis (7 lub 14 dniowy) określający posiłki, ich skład, ilość, a także przepisy do potraw.
Każdy, nawet nowicjusz kulinarny, poradzi sobie z przygotowaniem opracowanych potraw.

Wizyta kontrolna

Na wizytach kontrolnych, dietetyk sprawdza efekty diety, dokonuje analizy składu ciała i wprowadza ewentualne zmiany w założenia diety w zależności od uzyskiwanych przez Klienta parametrów. Jest to czas na wyjaśnienie wszystkich pytań i problemów, które pojawiły się w czasie stosowania diety.

Kontrole są istotnym elementem w procesie dietoterapii, dzięki nim wiemy jak organizm reaguje na dietę i możemy odpowiednio reagować. Wizyty kontrolne są dodatkowo najlepszym narzędziem motywującym - nic tak nie sprawia satysfakcji jak progres.



 

Włosy   •   Twarz   •   Ciało   •   Dla mężczyzn   •   Masaże   •   Dłonie   •   Stopy   •   Polityka prywatności